Левица со поддршка за протестот на жителите на Коњари

375949602_883097676506631_2509873378326087572_n

Денеска пред Владата, со почеток од 10 часот жителите на селата Средно и Горно Коњари преку протест го изразија своето незадоволство и спремност за борба во нивната децениска голгота со дивите експлоататори на песок на реката Пчиња.

Македонци, Албанци, Бошњаци и Турци од двете села, заедно сплотени ги бранат вечните огништа од бескрупулозните експлоататори и профитери под заштита на власта.

375972081 883098246506574 4102083218013664954 n

Иако концесиите навидум се сопрени, под превезот на наводно уредување на речното корито, дивиот ископ продолжува, додека полицијата не застанува во заштита на селаните кои рутински се заплашуваат со цел да се обесхрабрат во борбата за заштита на животната средина.

375976561 883097816506617 1593262383371964207 n

На протестот дадоа поддршка пратеникот од Левица Борислав Крмов, како и портпаролот на партијата Амар Мециновиќ, кои повторно разговараа со народот за овој есенцијален проблем.

375986807 883098196506579 9202478894848315934 n

Институциите продолжуваат да бидат неми за интересите на граѓаните, додека државниот апарат е ставен единствено во полза на бизнис интересите и спрегите помеѓу криминалот и политиката.

376887705 883097906506608 8230996746812765705 n

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

12.09.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ