Колку вредат животите на гостиварчани во очите на Арбен Таравари?!

Левица Тетово Арбен Таравари

Колку вредат животите на гостиварчани во очите на Арбен Таравари?!

Разочарувачки се секојдневните изјави на нашиот градоначалник Арбен Таравари, дека одложувањето на пописот во време на пандемија е скандалозно и штета на Албанците во Република Македонија.

Земајќи предвид дека нашата општина е една од најпогодените од корона вирусот, возрасното население кое и најмногу страда од овој вирус е доминантно во нашата општина, медицинскиот кадар тешко се справува со ситуацијата, а многу гостиварчани секојдневно ја губат битката со вирусот.

Сепак нашиот градоначалник, кој впрочем по професија е доктор и поранешен министер за здравство смета дека одложувањето на пописот е скандалозно и штета за Албанците во Република Македонија.

Ова покажува дека тој, пред здравјето на граѓаните, одбира да собира политички поени, што пак е тотално неодговорно и нестручно размислување за еден доктор.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ГОСТИВАР
09, април 2021

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ