Одбележување на 118 годишнината од смртта на Гоце Делчев

Гоце Делчев Левица Делчево

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Денеска на 4- ти мај, по повод 118 години од смртта на еден од најголемите македонски револуционери и борци за слобода, Гоце Делчев , членовите на ЛО Левица – Делчево положија букет цвеќе пред споменикот на патронот на градот.

„Јас не сакам востание со луѓе што ќе ме напуштат при првиот неуспех; јас сакам револуција со граѓани кадарни да ги понесат сите искушенија на една долготрајна борба, каква, поради жестоките политички услови , ќе биде и нашата!”- Гоце Делчев

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ДЕЛЧЕВО
04 мај, 2021

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ