(Видео) ИНТЕРВЈУ НА МЕЦИНОВИЌ ЗА СЛОБОДНА ТВ: СДС и ДПМНЕ крадат државни пари со кои ги хранат своите структури за власт и моќ

amer vo utrinsli pecat

„Левица може да одговори на сите предизвици кои ја преокупираат нашата држава.

 Од спртивна страна имаме деидеологизирани партии. СДС и ДПМНЕ се просто партии кои ги крадат државните пари за да ги хранат своите структури и така да дојдат до моќ. Тоа е еден циклус на пари-моќ-пари-моќ. Тука нема никаква идеологија.

Тоа сега го прават градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ како локална власт, а СДСМ на централна власт. Двете партии се десно ориентирани.

 Сега имаме единствена левичарска партија која може да одговори на предизвиците на нашето време. Затоа и рејтингот ни оди во стратосферата.“

 

Портпаролот на Левица, Амар Мециновиќ, во гостувањето на утринската емисија „Утрински печат“.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

12.01.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ