(Видео) Крмов: Пасокизација на СДСМ почнува во Општина Аеродром

борислав к.

„Општина Аеродром по број на гласови е прва општина за Левица. Била прва општина за Левица уште 2016 година на изборите. Жителите на Аеродром најмногу одговараат на повиците на Левица. Тука имаме и најголем огранок, по број на членови и најмногу гласови историски.

Во однос на СДСМ кои имаат осум советници со коалицијата, а ние со пет советници сме во ситуација да им дишеме во врат. Разликата е минимална – околу три илјади гласови. Тука започнува оној процес кој го спомена Димитар, на таа фамозна пасокизација. Во пет – шест ИЕ ги имаме и победено, на едно место убедливо и тие се исплашени.“

– Пратеникот Борислав Крмов на средба со членството на ЛО Аеродром

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – АЕРОДРОМ

26.05.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ