Долгот на општина Ѓорче Петров е зголемен за 130 проценти

Левица Ѓорче Петров

Советниците од СДСМ помогнати со активната пасивност на советниците од ДПМНЕ, за неполни три години успеаја да го зголемат долгот на општината Ѓорче Петров за 130%. Долгот од 750 илјади евра во третиот квартал на 2018 година достигна вреднот од 1,7 милиони евра во првиот квартал на 2021 година.

Со ова темпо на задолжување и будењето од тригодишниот сон обидувајќи се да освои уште еден мандат во интерес на личните бенефиции – реално е да се очекува дека до крајот на мандатот на градоначалникот Александар Наумоски, долгот на општината Ѓорче Петров ќе достигне 3 000 000 евра.

Нетранспарентноста и отсуството на промени т.е. надоврзувањето на сликата на запустено Ѓорче Петров, оправдано го буди прашањето – за што е исцедена општинската каса?!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
03 јуни, 2021

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ