Вашата идеја се истроши 30 години – Нашата идеја стапува на сцена

Борислав Крмов

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Во одговор на пратеничкото прашање на Борислав Крмов, премиерот Ковачевски со шаблонски обвинувања истакна дека анти-приватизациските политики на Левица се изумрена идеја.

Со паушален говор дека македонскиот јазик е заштитен и дека не постои алтернатива освен ЕУ и НАТО, Ковачевски повторно ги демонстрира ограничените капацитети на најнеспособната гарнитура на власт.

Во продолжение контра-репликата на пратеникот на Левица, Борислав Крмов кон премиерот Ковачевски.

„Кога имаше државна планска економија, имаше развој, имаше наталитет и луѓето седеа тука. Тоа време не е завршено, тоа време е ставено на пауза и тоа време ќе продолжи – тоа јас ви го гарантирам.

Вашата идеја се истроши овие 30 години – нашата ИДЕЈА стапува на сцена”

Во репликата, Крмов дополни дека нема попонижувачко во 21 век премиер да се фали со флоскулата “чист македонски јазик” ,додека истиот премиер своеволно и свесно ја прифати бугарската Декларација која тврди дека не постои македонскиот јазик.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
25.11.2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ