Левица – Тетово: Старо-Нови лажни ветувања на зелената ДУИ

Левица Тетово ДУИ

Во изборната програма за градоначалник за општина Тетово, сега веќе зелената Теута на ДУИ, ветуваше подобрување на елементарните неопходни услови за една урбана средина во која ги фаворизираше меѓу другото и следните економски активности:

– снабдување со вода за пиење
– изготвување на техничка документација и тендеризација на системот за
управување со отпадни води
– локално и регионално решение за управување со отпад
– подобрување на патната инфраструктура
– подобрување на процесите на урбано планирање
– реорганизација на образовните програми во средните училишта

Во нејзините 8 години како градоначалник на општина Тетово, ниту малку не ги подобри елементарните неопходи за граѓаните.

Веројатноста на граѓаните на Тетово дека повторно ќе им си ветуваат истите “нови проекти”, е голема, како што е големо и искуството дека нема никогаш тие да се исполнат.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ТЕТОВО
11 август, 2021

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ