(Видео) Апасиев пред Уставниот суд: Методологијата за пописот не е подзаконска материја, кај нас парламентот се заобиколи како единствен законодавен дом

Димитар Апасиев Уставен Суд закон за попис

Излагање на претседателот на Левица, Димитар Апасиев, на денешната подготвителна Седница за разјаснување на правните прашања околу контроверзниот Закон за попис на населението, домаќинствата и становите во Република Мекедонија, за што Левица поднесе Претставка до Уставен суд, уште во јануари 2021 година.

 

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ