(Видео) Крмов: Заедничкото чествување со Бугарија е нивната максима „Еден народ две држави“

тема на денот крмов

🔴 Дел од гостувањето на пратеникот на Левица – Борислав Крмов, во вестите на ТВ Сител, 17.09.2022.


„Ако веќе збориме за заедничко чествување на историски личности, тогаш треба цел Балкан да седне заедно и заеднички сите да чествуваме. Ние имаме ситуација каде што само на Македонија и на Бугарија се инсистира заеднички да чествуваат, како наводно само нашите две истории заеднички да се испреплетуваат, додека другите не.


Сите словенски народи ги чествуваат Кирил и Методиј. Затоа и Чесите се бунеа како тоа нешто што е сесловенско, Бугарите да бараат од нас да потпишеме дека е само бугарско.”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
18.09.2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ