ЛО Левица – Демир Хисар достави барање до градоначалникот Стојановски

Левица Демир Хисар

ЛО Левица – Демир Хисар достави барање до градоначалникот Стојановски да се фати за работа и да ги активира сите расположливи сретства за минимализирање на шансите за појава на пожари на отворен простор.

ТППЕ – Демир Хисар работи со двајца пожарникари во смена со дотраен возен парк и опрема!
Шумска полиција со одземени ингеренции!?
Локална власт која не ги повикува на приправност доброволното противпожарно друштво – Демир Хисар и горско спасителната служба на Македонија со која општината има потпишано меморандум за соработка
Подрачни одделенија на ДЗС и ЦУК без резервни тимови за справување со пожари и други природни непогоди.
Поради катастрофалната мобилност на државата во справување со веќе настанатите пожари во Република Македонија, апелираме до градоначалникот, локалната власт и сите надлежни институции, максимално да се вложат во напорите да не настани пожар кој ќе значи кочанско сценарио – еколошка катастрофа и опасност кон човечките животи и материјалните добра.

Levitsa Demir Hisar 1

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ДЕМИР ХИСАР
06 август, 2021

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ