(Видео) Костоски: Каде се парите од откажаните настани за култура во 2021 година на општина Прилеп?

Методија Костоски

За 2022 год. во програмата за култура се предвидуваат “вкупно потребни средства” од 8.970.000 ден. или окулу 146.000 евра за цела година. Тоа се нецели 0,66% од вкупниот буџет што е испод сите стандарди.

Само окулу 0,66% од вкупниот буџет или според бројот на жители на Општина Прилеп или тоа му доаѓа по 1,9 евра на жител. Сте издвоиле цели 117 денари по жител за цела година за култура.

0,66% е премалку! Порто, Португалија одделува 7% од вкупниот буџет на градот.
Кажете ми пример од историјата на град кој без културолошки процут добил економска и архитектонска експанзија? Нема таков. Треба да знаете дека овие работи одат заедно, рака под рака.

Со ова што го гледам само прокламирате евтина култура и ја донесувате на респиратори.

 

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ПРИЛЕП
27 јануари, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ