(Видео) Крмов: Пендаровски говори глупости – нека докаже дека Левица е финансирана од странство

тема на денот крмов

🔴 Дел од гостувањето на пратеникот од Левица во, Борислав Крмов во Сител, 17.09.2022 г.

,,Претседателот Пендаровски имаше изјава, и тоа во пишан медиум , каде тврдеше и други глупости, дека сме му дале орден на рускиот амбасадор.

Всушност, се работеше за монета со ликот на Гоце Делчев, од 150 примероци кои што ги дававме на сите личности.

🔗Финансирање со странски пари, посебно од странски влади, на политички партии е кривично дело. Ако власта има било какви индиции, нека отпочнат процедура, не да фрлаат магла на јавноста.

Ова јавно ги повикувам: ако има еден денар Левица да примила за застапување на странски интереси, утре нека покренат постапка. Ќе видите дека нема да покренат!”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
18.09.2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ