(Видео) Крмов: Власта се задолжува дури и за тековни трошоци, фактички целата криза е на товар на кредит!

Борислав Крмов Само Вистина
Борислав Крмов во „Само вистина“: „Не е никаков успех да ја водите кризата на кредит, тоа ќе мора еден ден да се плати. Од друга страна, имаме огромен број на фирми, коишто правеа милионски профити со години наназад, а коишто сега во ваква кризна ситуација, требаше својот данок да го дадат.
 
Како вика премиерот – сите сме во ова, сите сме во кризата – не може фирма, којашто имала наназад 100 милиони чист профит годишно (банките и некои поголеми фирми), сега да се споредуваат со работници, коишто врзуваат крај со крај. Значи, ние тој капитал не го пипнавме, им го оставивме, а целиот товар паѓа на работникот фактички, којшто го полни буџетот пак за работникот!“

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ