Бизнис империјата на Градоначалникот расте – Тв Вис преземена од фамилијата на Костадинов

Левица-Струмица_Levica-Strumica

Како што Левица претходно објави, градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов, решително чекори по стапките на својот претходник и ментор Зоран Заев, градејќи октопод од фирми во сопствеништво на блиски членови на фамилијата, со кои криминално се узурпира Струмица и струмичкиот регион.

Како што пренесуваат медиумите, Костадинов, преку својот зет за сестра, ја има купено најголемата и највлијателна телевизија во Струмица и регионот, ТВ ВИС. Ова доаѓа откако пред неколку месеци фамилијата на Костадинов започна бизнис со дури ПЕТ фирми – две за производство на електрична енергија, две за градежништво и една автошкола.

Ова претставува директен обид од страна на СДС и Костадинов за воспоставување на медиумска контрола во градот и замолкнување на критиките за локалните проблеми кои ги мачат граѓаните на Струмица!

Нарушувањето на професионалноста и објективноста на ТВ ВИС, може да има особено негативни последици во однос на медиумското покривање на престојната борба на граѓаните против намерите на криминалната власт на СДС-ДУИ за отварање на рудникот на смртта во Иловица, за кој градоначалникот Костадинов воошто не изрази свој став и не излезе со граѓаните на протестната блокада, давајќи тивка поддршка за рудникот преку молк!

Левица се залага за ставање крај на децениското криминално дивеење на локалните бизнис и политички моќници на СДС во Струмица, запирање на неконтролираната приватизација на општинскиот имот за личен профит на неколкумина и истраги за криминалиите на бизнис клановите во Струмица.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
ЛО СТРУМИЦА
17.08.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ