(Видео) Крмов кон Мицевски: Вие требаше да реагирате за непопишување на дијаспората на лидерската средба

Борислав Крмов Левица Собрание Парламент ПОпис Дијаспора

„Во ситуација кога власта беше ставена на колена, разграничувањето на резидентното население и дијаспората требаше да се најдат на преговарачка маса, за да бидат сега дел од измените кои што ги носиме. Сега малтене законот е ист, се ствара конфузија и само се префрла за пет месеци резидентното попишување.

Ние можеме да се повикуваме на стандарди, ама ако тие стандарди не се ставени во законот, вие гледате како одредени членови на владата се повикуваат на законот, меѓу другото на попишувањето на население кое што нема ни државјанство. Ова го изјави министерот Бектеши – дека може деца што немаат државјанство да се попишуваат.“

#НеОтворамВрата
#ЛевицаОдПарламент

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ