Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

- Advertisement -spot_img

AUTHOR NAME

Димитар Абрашев - Велес

50 ПОСТОВИ
0 КОМЕНТАРИ

По предлог на Левица целосно субвенционирање за купување на нов велосипед за социјално загрозени семејства

Обраќање на КАТЕРИНА ЈОВАНОВСКА советничка на Левица во Град Скопје: „Потребата од носење на оваа одлука е нерамноправниот третман при субвенционирањето на нови велосипеди за социјално...

Буџетот може да се полни со прогресивно даночење

ЈОВАН КРАЈЕВСКИ, член на Президиумот на Левица за предлог-буџетот. „Може да се интервенира во делот од каде се полни државниот буџет. Не мора само да...

Хајрулахи кој е близок на ДУИ повторно кандидат за шеф на вишо ЈО

Денес Советот на јавни обвинители го формализираше пионот на ДУИ, Ислам Абази, за нов шеф на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и...

Штипскиот совет не прифати намалување на паушалите на членовите на надзорни и управни одбори

На последната седница на Советот на Општина Штип, од страна на советникот на Левица беше предложена иницијатива за намалување на најмалку 50% на месечниот износ на финансиски средства...

Лихвобанкарите ненаситни и покрај прогресивниот раст на нивните добивки

Од втората половина на декември Комерцијална банка АД Скопје воведува надоместок за исплата на готовина на шалтерите на банката од девизни трансакциски сметки и...

Нови 1.7 милијарди евра задолжувања – 20 отсто од буџетот за отплата за стари долгови

Владата го усвои најпогубниот Предлог буџет на Република Македонија за 2023 година, со рекордни расходи во износ од 5,282 милијарди евра, од кои 31,65...

Latest news

- Advertisement -spot_img