Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

- Advertisement -

AUTHOR NAME

Левица

732 ПОСТОВИ
0 КОМЕНТАРИ

ПОДДРШКА ЗА ПРЕСТОЈНИТЕ РАБОТНИЧКИ И СИНДИКАЛНИ БОРБИ!

Последниот период сме сведоци на повторно актуелизирање на работничките прашања и синдикалната борба, што е сосема нормално и очекувано ако се земе предвид фактот...

Приватизациите ги поскапуваат услугите и ги јакнат олигарсите

Новиот бран на распродажба на јавните добра кој го сведочиме периодов се одвива стихијно и без јавна дебата, а неговиот резултат е повеќе од...

Реакција – Детска кардиохирургија

  Денес во отсуство на дебата ја видовме вистинската цел на оваа Влада, а тоа е комплетна приватизација на здравството преку градење на јавно-приватни партнерства...

Вештачкото пропаѓање на јавното здравство за да се понуди „решение“ на приватизација мора да престане

Долгогодишното трупање на проблемите во здравството и немање на политичка волја, но и визија за решавање на истите кулминираше со протест пред ФЗОМ на...

Прогресивниот данок не прави ефикасна прераспределба меѓу класите

Најавениот прогресивен данок не прави разлика помеѓу работниците и газдите. Избегнувајќи да го даночи прогресивно богатството на газдите, тој создава нови поделби и антагонизми...

Главниот виновник за загадениот воздух е корумпираното владеење на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ

Решавањето на енормното загадување на воздухот мора да биде врвен приоритет на секоја власт, со оглед на тоа што статистиките потврдија дека во Скопје...

Latest news

- Advertisement -